Lucinda Scala  Quinn

Tacos


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Tacos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

główka rzymskiej sałaty pokrojonej w paski (przechowywać w lodówce)

8 rzodkiewek cienko pokrojonych (ok ¾ szklanki)

1 szklanka świeżej natki kolendry plus trochę do dekoracji

3 limonki w cząstkach

½ kg sera: queso fresco lub Monterey Jack

rozdrobnionego

200 gramów śmietany

salsa z pieczonych pomidorów

salsa verde

salsa cruda

wieprzowina carnitas

gotowany kurczak

1 lub 2 paczki kukurydzianych tortilli (12 placków)

 

 

Przygotowanie:


Ułożyć sałatę, rzodkiewki i kolendrę na dużym półmisku. Limonki, ser, śmietanę i sosy salsa wyłożyć do osobnych miseczek. Kurczaka i wieprzowinę podgrzać i podawać w ogrzanych naczyniach. Kurczaka posypać kolendrą. Opiekać kolejno tortille na gorącej patelni albo bezpośrednio nad płomieniem, 15-20 sekund po każdej stronie. Odkładać zawijając w ręcznik, żeby były ciepłe. Podać wszystkie składniki tak, aby goście sami mogli nadziewać swoje tacos.

powrót

Podobne przepisy

Pyttipanna
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina na ostro z sosem chrzanowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Gołąbki z indykiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne, Dania z indyka, Gołąbki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.