Agnieszka Kręglicka

Tabule


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Tabule
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kasza kuskus instant

czerwona papryka

zielony ogórek

czerwona cebula

natka pietruszki

kolendry

świeżej mięty

cytryna

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Kaszkę kuskus instant zalać oliwą i wrzątkiem, tak by była przykryta płynem. Odstawić i poczekać, aż zmięknie. Ostudzony kuskus wzruszyć widelcem, by rozsypał się na pojedyncze ziarenka. W bardzo drobną kostkę pokroić czerwoną paprykę, świeżego ogórka, czerwoną cebulę i dodać dużo naci pietruszki, kolendry i świeżej mięty. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Figi nadziewane pistacjami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl owocowo- lazurowy
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w sosie winnym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.