Tabule

Przepis z programu Moja grecka kuchnia (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Tabule
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka bulguru

5 łyżek oliwy z oliwek extra virgen

sok z 2 cytryn

1 pęczek natki pietruszki

posiekany

3 dymki

posiekane

garść świeżej mięty

posiekana

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

natka pietruszki i pomidory

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Zalej bulgur 0,75 litra ciepłej wody i odstaw na pół godziny. Następnie odcedź go na sitku i odciśnij nadmiar płynu. Przełóż bulgur do miski i dodaj pozostałe składniki: oliwę, natkę pietruszki, dymkę, miętę i sok z cytryny. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz podawać po 15 minutach, albo wstawić do lodówki i podawać następnego dnia, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. Podawaj przybrane listkami natki pietruszki i cząstkami pomidora.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Paratha z ostrym ziemniaczanym farszem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony camembert
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Fasolka szparagowa z pomidorami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.