Tabule

Przepis z programu Moja grecka kuchnia (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Tabule
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka bulguru

5 łyżek oliwy z oliwek extra virgen

sok z 2 cytryn

1 pęczek natki pietruszki

posiekany

3 dymki

posiekane

garść świeżej mięty

posiekana

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

natka pietruszki i pomidory

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Zalej bulgur 0,75 litra ciepłej wody i odstaw na pół godziny. Następnie odcedź go na sitku i odciśnij nadmiar płynu. Przełóż bulgur do miski i dodaj pozostałe składniki: oliwę, natkę pietruszki, dymkę, miętę i sok z cytryny. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz podawać po 15 minutach, albo wstawić do lodówki i podawać następnego dnia, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. Podawaj przybrane listkami natki pietruszki i cząstkami pomidora.

powrót

Podobne przepisy

Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z grzybami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.