Szyszki czekoladowo-pekanowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Szyszki czekoladowo-pekanowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

pół filiżanki pekanów

500 g organicznej gorzkiej czekolady bez dodatku nabiału

6 filiżanek preparowanego ryżu albo prosa bez dodatku siarki

pół filiżanki koryntek



Przygotowanie:

Orzechy uprażyć w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudzić i posiekać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej pekany, ryż i koryntki. Wymieszać, przełożyć do małych foremek i odstawić do ostygnięcia.



powrót

Podobne przepisy

Czarne ciasteczka -  Izabela Naczk
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Strudel z wiśniami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie
Tarta jabłkowo-miodowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brownies – superczekoladowe ciasto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tarta tatin z jabłkami i kruchym ciastem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.