Szynka z sałatką z selera

Szynka z sałatką z selera
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Selera obrać i pokroić w zapałkę. Przełożyć do miski, posypać solą i odstawić na kilka godzin. Odcedzić, spłukać nadmiar soli i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przygotować majonez. Roztrzepać żółtka z octem, powoli dodawać oliwę, cały czas ubijając. Dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Dodać nieco majonezu do selera i wymieszać. Majonezu powinno być tyle, by równomiernie pokrywał kawałki selera. Ułożyć na talerzu szynkę pokrojoną w bardzo cienkie plastry, na niej ułożyć sałatkę z selera, posypać natką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA