James  Martin

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szynka wieprzowa

4 łyżki miodu

4 łyżki ziarnistej musztardy

4 łyżki oliwy

kilka goździków

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.

powrót

Podobne przepisy

Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Staropolska zupa chrzanowa
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.