Szynka Serrano z melonem

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Szynka Serrano z melonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

8-12 plasterków szynki Serrano (wędzona szynka hiszpańska)

¼ dojrzałego pomarańczowego melona (odmiany kantalupa)

oliwa z pierwszego tłoczenia

świeżo zmielony pieprz



Przygotowanie

Obetnij końce melona, obierz i pokrój na 1 centymetrowe plastry. Ułóż plasterki szynki na półmisku, pośrodku umieść kawałki melona. Skrop oliwą, posyp pieprzem.

Do tego dania pasują także figi.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.