Roger Mooking

Szybki stek


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Szybki stek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Szybki stek:

4 steki (200g), rozbite tłuczkiem

¼ szklanki mąki

½ pęczka szałwii (liście)

1 łyżka oleju roślinnego

2 łyżki masła

sól

pieprz



Szybki stek:

Dobrze podgrzej patelnię żeliwną. Dopraw steki solą i pieprzem. Wysyp mąkę na talerz. Obtocz steki w mące. Na patelnię wlej olej, dodaj masło i szałwię. Ułóż steki na patelni, podsmażaj z każdej strony przez 30 sekund, potem zdejmij z ognia.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na vo dzień".







powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczakiem i figami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gruziński kebab, lawasz i ciepła sałatka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia gruzińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.