Szybki mus z wędzonego łososia

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szybki mus z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100g wędzonego łososia

50g sera mascarpone

4 łyżki śmietany

sok z połowy cytryny

szczypiorek

sól i pieprz

6-8 kromek chleba tostowego

 

 

Przygotowanie:


Z kromek chleba tostowego wycinamy krążki (lub inne kształty wedle gustu) i lekko zarumieniamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza. W mikserze rozdrabniamy łososia, dodajemy sok z cytryny; przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, ser mascarpone, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu; schładzamy w lodówce do chwili podania. Przekładamy mus do rękawa cukierniczego z końcówką w gwiazdkę, wyciskamy mus na krążki chrupiącego chleba i dekorujemy szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba w soli nadziewana fenkułem i cytryną
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Tuńczyk romesco
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.