Szybki mus z wędzonego łososia

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szybki mus z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100g wędzonego łososia

50g sera mascarpone

4 łyżki śmietany

sok z połowy cytryny

szczypiorek

sól i pieprz

6-8 kromek chleba tostowego

 

 

Przygotowanie:


Z kromek chleba tostowego wycinamy krążki (lub inne kształty wedle gustu) i lekko zarumieniamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza. W mikserze rozdrabniamy łososia, dodajemy sok z cytryny; przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, ser mascarpone, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu; schładzamy w lodówce do chwili podania. Przekładamy mus do rękawa cukierniczego z końcówką w gwiazdkę, wyciskamy mus na krążki chrupiącego chleba i dekorujemy szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.