Iwona  Zasuwa

Szybki barszcz czerwony


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz

odsłon: 5194

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

sok z 3-4 buraków

sok z 3-4 jabłek

sok z 1 cytryny

woda

1 łyżeczka majeranku

kilka ziaren angielskiego ziela

2 liście laurowe

szczypta pieprzu

sól do smaku

 

Przygotowanie:

Z buraków i jabłek wyciśnij sok. Podgrzej całość z dodatkiem przypraw.
Dla zachowania pięknego burgundowego koloru, możesz do gotowego barszczu dodać jeszcze niewielką ilość świeżego soku z buraka, a tuż przed podaniem, odrobinę oliwy z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz wigilijny z uszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie, Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.