Kinga Paruzel

Szybka zupa gulaszowa z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 20642

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

500 g chudej wołowiny

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 puszka pomidorów w całości

1 l bulionu wołowego

makaron gniazdka nitki

pół szklanki mieszanki warzywnej: groszek, marchew, kukurydza

150 g kwaśnej śmietany 18%

pietruszka

3 łyżki oleju

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Dużą patelnię lub wok postaw na ogniu i rozgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone mięso. Obsmaż je dokładnie z każdej strony na brązowy kolor, następnie dodaj cebulę i smaż cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Do mięsa wlej bulion wołowy i pomidory z puszki. Gotuj zupę ok. 20-30 min, tak by mięso zrobiło się miękkie. Po tym czasie dodaj mrożoną mieszankę groszku, kukurydzy i marchewki. Następnie bezpośrednio do zupy wsyp makaron. Całość dopraw solą i pieprzem i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu, tak by śmietana się nie zważyła. Gotową zupę wlej do misek, posyp pociętą pietruszką i polej odrobiną śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Krem z zielonego groszku i szpinaku
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krupnik na gęsich podrobach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.