Kinga Paruzel

Szybka zupa gulaszowa z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 21674

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

500 g chudej wołowiny

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 puszka pomidorów w całości

1 l bulionu wołowego

makaron gniazdka nitki

pół szklanki mieszanki warzywnej: groszek, marchew, kukurydza

150 g kwaśnej śmietany 18%

pietruszka

3 łyżki oleju

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Dużą patelnię lub wok postaw na ogniu i rozgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone mięso. Obsmaż je dokładnie z każdej strony na brązowy kolor, następnie dodaj cebulę i smaż cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Do mięsa wlej bulion wołowy i pomidory z puszki. Gotuj zupę ok. 20-30 min, tak by mięso zrobiło się miękkie. Po tym czasie dodaj mrożoną mieszankę groszku, kukurydzy i marchewki. Następnie bezpośrednio do zupy wsyp makaron. Całość dopraw solą i pieprzem i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu, tak by śmietana się nie zważyła. Gotową zupę wlej do misek, posyp pociętą pietruszką i polej odrobiną śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ziemniaczana
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z granatem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Gosia  Molska
Przepis z programu Posmak świata (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chilijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.