Szparagi z sosem cytrusowo-kolendrowym

Przepis z programu Romans z podniebieniem (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Szparagi z sosem cytrusowo-kolendrowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów świeżych szparagów

8-10 szklanek wody z lodem

 

 

Przygotowanie:


Duży garnek napełnić do połowy wodą. Posolić 1 łyżką stołową soli i doprowadzić do wrzenia. Ułożyć szparagi na desce i odkroić ¼ łodygi tak, aby wszystkie były tej samej długości. Wrzucić do wrzącej gwałtownie wody. Po 2-3 minutach (ani minuty dłużej) wyjąć z wrzątku i natychmiast przełożyć do wody z lodem. Schłodzone wyjąć z zimnej wody i osączyć.

powrót

Podobne przepisy

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Rozgrzewająca kasza gryczana
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.