Agnieszka Kręglicka

Szparagi po polsku


Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Szparagi po polsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pęczek białych szparagów

1 jajko ugotowane na twardo

3 łyżki bułki tartej

5 - 6 łyżek masła

łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem. Szparagi zachowają więcej smaku, jeżeli ugotujemy je w wywarze ze szparagowych skórek. Bułkę uprażyć lekko na suchej patelni, dodać masło, zrumienić. Jajko drobno posiekać. Ciepłe szparagi polać bułeczką z masłem, posypać jajkiem i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

bass1968

postów: 6

16.05.2015 13:26

CYTUJ

w niedziele proba...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.