Roger Mooking

Sznycle w panko


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Sznycle w panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 szklanka mąki

2 roztrzepane jajka

2 szklanki panko

8 cienkich kotletów schabowych

1 łyżka oleju roślinnego

sól





Sznycle w panko:

Na trzech talerzach przygotuj mąkę, jajka i panko. Delikatnie obtocz pierwszy z kotletów w mące.

Zanurz go w jajku. Usuń nadmiar jajka. Obtocz kotlet w panko. Postępuj tak z każdym kolejnym kotletem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej olej. Połóż na patelni pierwszy z kotletów i smaż. Kiedy jedna strona zarumieni się, przewróć kotlet na drugą stronę i smaż, aż będzie gotowy (ok. 10 min). Dopraw kotlety solą.



powrót

Podobne przepisy

Pieczona jagnięcina z czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rolada z dziczyzny z sosem z derenia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Eskalopki cielęce z borowikami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.