Sznycel z indyka z baba ganoush i sałatką ziemniaczaną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z indyka

Sznycel z indyka z baba ganoush i sałatką ziemniaczaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Sznycel:

1 pierś indyka

6 jajek

2 filiżanki mąki pszennej

3 filiżanki bułki tartej

ćwierć pęczka tymianku

sól

pieprz

olej

mleko



Baba ganoush:

3 duże bakłażany

2 rozgniecione ząbki czosnku

250 ml tahiny

100 ml jogurtu greckiego

sól i pieprz



Sałatka:

750 g ugotowanych, pokrojonych ziemniaków

2 łyżki musztardy ziarnistej

pół posiekanej czerwonej cebuli

pół filiżanki natki pietruszki

ćwierć filiżanki octu z sherry

1 pęczek szczypiorku

1 pęczek tymianku

pół filiżanki oliwy

2 cytryny do dekoracji



Przygotowanie:

Pierś naciąć i otworzyć, przyprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miski i rozmącić z mlekiem. Mięso panierować w mące, jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanej patelni. Bakłażany nakłuć widelcem i piec, aż zmiękną. Miąższ wygarnąć do miski. Dodać tahinę, czosnek i jogurt. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce.

Usmażony sznycel podawać z baba ganoush i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Pasta z polędwiczkami i truflami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jagnięce kofty na sałacie
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.