Szkocki rosół z porami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Szkocki rosół z porami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Rosół:

kurczak

2 pokrojone marchewki

pokrojone zielone części 4 porów

2 cebule

2 łodygi selera

2 liście laurowe

pieprz

2 ząbki czosnku

4 gałązki tymianku



Zupa:

100 g masła

posiekane białe części 4 porów

posiekana cebula

2 łodygi selera

liść laurowy

6 ząbków czosnku

pół pęczka natki pietruszki

bochenek chleba na zakwasie



Przygotowanie:

Z podanych składników ugotować rosół. Oddzielić mięso od kości i pokroić na małe kawałki. Odstawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć czosnek, cebulę i tymianek. Dodać pory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do miękkości. Rosół przecedzić i zalać nim pory. Dodać kurczaka, natkę pietruszki i gotować przez minutę. Podawać z kromką chleba i odrobiną masła.











powrót

Podobne przepisy

Chłodnik z granatem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.