Brygida Kosel

Szczawiowa


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 4842

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l wywaru z warzyw

15 dag szczawiu

parę łyżek śmietany

jajka na twardo

 

 

Przygotowanie:


Do wcześniej przygotowanego wywaru z warzyw dolać około 200 ml szczawiu ze słoika. Gotować 10 minut. Do osobnej miseczki odlać łyżkę wazową zupy i dodać do niej odrobinę śmietany. Dokładnie wymieszać i przelać z powrotem do garnka. W ten sposób śmietana na pewno się nie zważy. Popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z wężogłowa z tamaryndą
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa ze świeżym makaronem ryżowym z żeberkami wieprzowymi
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.