Rick Stein

Szatańskie makrele


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Szatańskie makrele
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie świeże makrele

masło

sól (kilka łyżeczek)

łyżeczka musztardy

łyżeczka papryki

łyżeczka pieprzu cayenne

łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

mielona kolendra

mielona czarnuszka

kilka łyżeczek cukru

kilka łyżek octu

 

 

Przygotowanie:


Boki makreli kilkakrotnie niezbyt głęboko ponacinać. Wrzucić do brytfanki kawałek masła, dwie łyżeczki soli, łyżeczkę musztardy, papryki, pieprzu cayenne, mielonego czarnego pieprzu, kolendry, czarnuszki, dwie łyżeczki cukru i kilka łyżek octu. Wymieszać składniki razem, aż masło się stopi. Posmarować makrele na zewnątrz i w środku. Włożyć do nagrzanego opiekacza.

powrót

Podobne przepisy

Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.