Rick Stein

Szatańskie makrele


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Szatańskie makrele
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie świeże makrele

masło

sól (kilka łyżeczek)

łyżeczka musztardy

łyżeczka papryki

łyżeczka pieprzu cayenne

łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

mielona kolendra

mielona czarnuszka

kilka łyżeczek cukru

kilka łyżek octu

 

 

Przygotowanie:


Boki makreli kilkakrotnie niezbyt głęboko ponacinać. Wrzucić do brytfanki kawałek masła, dwie łyżeczki soli, łyżeczkę musztardy, papryki, pieprzu cayenne, mielonego czarnego pieprzu, kolendry, czarnuszki, dwie łyżeczki cukru i kilka łyżek octu. Wymieszać składniki razem, aż masło się stopi. Posmarować makrele na zewnątrz i w środku. Włożyć do nagrzanego opiekacza.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz w sosie maślanym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Azjatycki labraks z kleistym ryżem i zieleniną
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Filety z ryby w chrupiącej otoczce z chorizo
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.