Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

tofu pokrojone w kostkę



Dressing:

łyżka sosu albo pasty chili

2 łyżki soku z limetki

łyżka sosu rybnego

łyżka cukru palmowego

2 łyżki bulionu jarzynowego

natka pietruszki albo kolendry



Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu. Dodać tofu i marynować przez pół godziny. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, żeby się nie paliły. Nadziać na nie tofu. Piec szaszłyki na grillu przez minutę z każdej strony. Przybrać natką pietruszki albo kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Placki ziemniaczane
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bób i szparagi na kolorowym ryżu
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.