Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

tofu pokrojone w kostkę



Dressing:

łyżka sosu albo pasty chili

2 łyżki soku z limetki

łyżka sosu rybnego

łyżka cukru palmowego

2 łyżki bulionu jarzynowego

natka pietruszki albo kolendry



Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu. Dodać tofu i marynować przez pół godziny. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, żeby się nie paliły. Nadziać na nie tofu. Piec szaszłyki na grillu przez minutę z każdej strony. Przybrać natką pietruszki albo kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Risotto z grzybami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.