Szaszłyki z tofu i warzyw

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
trudność: łatwe

Szaszłyki z tofu i warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

paczka wędzonego tofu pokrojonego w kostkę o boku 3 cm

pokrojona papryka

cukinia pokrojona w plastry

4 łyżki tamari

łyżeczka startego imbiru

2 łyżeczki oleju sezamowego

łyżka mirin

garść natki kolendry do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabijać na przemian tofu, paprykę i cukinię. W miseczce wymieszać tamari, olej sezamowy i imbir. W ¾ przygotowanego sosu zamarynować szaszłyki. Piec na grillu albo smażyć przez minutę z każdej strony. Przełożyć na talerz, polać resztą sosu i przybrać natką kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.