Szaszłyki z sardynek

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Szaszłyki z sardynek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z sardynek

2 liście laurowe

chili w płatkach

szczypta soli

¼ szklanki oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu utrzeć liście laurowe, sól i płatki chili. Tą mieszankę przypraw przesypać do szerokiej płaskiej miski i wymieszać z oliwą z oliwek. Sardynki przełożyć do miski z przyprawioną oliwą i marynować przez ok. 15 minut. Filety, nabić na patyczki, układając w kształt fali. Grillować do uzyskania złocistego koloru.

powrót

Podobne przepisy

Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z estragonem i sosem pomarańczowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.