Gary  Mehigan

Szaszłyki z polędwicy wołowej, pieczarek, papryką i wędzonym boczkiem


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Szaszłyki z polędwicy wołowej, pieczarek, papryką i wędzonym boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg polędwicy pokrojonej w 3 cm kostkę

2 średnie cebule pokrojone w 3 cm kawałki

2 czerwone papryki pokrojonej w 3 cm kostkę

100 g małych pieczarek

200 g wędzonego boczku pokrojonego w 3 cm kostkę

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki wymieszać w naczyniu, posypać suchą marynatą i zalać oliwą. Starannie wymieszać. Pozostawić na pół godziny. Nabijać na patyczki na przemian mięso, warzywa i boczek. Piec na grillu, przewracając.

powrót

Podobne przepisy

Stek na łożu z soli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Kapłon smażony na słodko
Przepis z programu Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.