Gosia  Molska

Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach


Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia turecka

odsłon: 8080

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400g filetu z kurczaka pokrojonego w kostkę

słodka cebula

słodka papryka

duże opakowanie gęstego jogurtu

1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Mięso zamarynować w jogurcie z dodatkiem suszonej papryki, kminu, soli i pieprzu, odstawić na 0,5 godz. Mięso nadziewać na patyczki na przemian z kawałkami papryki i cebuli. Piec na grillu lub w piekarniku. Podawać z sałatą rzymską z pestkami granata.

powrót

Podobne przepisy

Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Bollito misto
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wieprzowina po karaibsku
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Kurczak z kokosem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

liliu

postów: 17

25.07.2013 19:18

CYTUJ

To jest ten smak! Wiele razy chciałam odtworzyć smak bałkańskiego grilla, a to jest właśnie to-mięso zmiękczone w jogurcie i przypieczona papryka ze słodką/ młodą cebulą. Do jogurtu warto dodać pastę paprykową (ostrą lub łagodną, np. węgierską), albo piekielną harissę:-) Dziękuje za przepis!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.