Szaszłyki z krewetek i cukinii

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Szaszłyki z krewetek i cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Stopień trudności: łatwe





24 duże obrane krewetki

24 cienkie paski cukinii

ćwierć miarki oliwy

pół łyżeczki ostrej papryki

łyżka posiekanej świeżej mięty lub bazylii

sól



Nawlec krewetki na patyczek, przestrzeń między nimi owinąć paskami cukinii. Zmieszać oliwę, paprykę miętę/bazylię i sól w szklanym naczyniu. Włożyć do niego szaszłyki, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby przeszły smakiem zalewy, przewracając je 2 - 3 razy. Grillować, aż krewetki zróżowieją, a na cukinii pojawią się ciemne paski, po 3 - 5 minut na stronę.







UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z krewetkami królewskimi
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Smażony makaron z krewetkami tygrysimi
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.