Szaszłyki warzywno – owocowe

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Szaszłyki warzywno – owocowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

indyjski ser panir

pomidory

cebula

ananasy

papryka

marynata: sól

sok z cytryny

mielony kmin rzymski

gotowa mieszanka chat masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Przygotować marynatę, mieszając jej składniki. Ser, pomidory, cebulę, ananasy i paprykę zalać marynatą, odstawić i zaczekać, aż ją w całości wchłoną (około godziny). Kolejno nabijać składniki szaszłyków na szpadki. Na koniec każdej szpadki nabić ziemniaka, aby szaszłyki się nie zsunęły. Wstawić szpadki do pieca tandoori, i piec, aż szaszłyki będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki z kukurydzy z salsą z awokado
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Frytki z łopianu po japońsku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Budyń z kalafiora z sosem koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Podhalańskie gołąbki
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.