Kylie Kwong

Szaszłyki jagnięce


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Szaszłyki jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg jagnięciny bez kości

pokrojonej w 1cm kostkę

1 łyżka soli morskiej

2 cytryny

pokrojone w ósemki

 

 

Przygotowanie:


Zacznij od przygotowania pasty. Wymieszaj w misce wszystkie przyprawy, dodaj olej i znów wymieszaj, żeby powstała pasta. Dodaj mięso i dokładnie wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 4 godziny. Namocz 16 patyczków do szaszłyków. Nadziej na nie mięso i piecz na grillu, lub smaż na patelni gillowej. Powinno wystarczyć jakieś 5 min, zależnie od preferencji. Podawaj od razu posypane morską solą, na talerzu obok podaj kawałki cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rendang z wołowiny
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.