Szaszłyki jagnięce z nerkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Szaszłyki jagnięce z nerkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 podwójnych kotletów jagnięcych

sól i pieprz

6 oczyszczonych nerek jagnięcych

 

 

Przygotowanie:


Zrobić marynatę ze startego czosnku, oliwy, oregano i tymianku. Zamarynować w niej kotlety. Każdą nerkę przeciąć na pół i owinąć kotletem. Nabić na metalową szpadkę i upiec na grillu.
Ziemniaki wymieszać z czosnkiem, czerwoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Przełożyć do koszyczka i upiec na grillu. Upieczone warzywa skropić octem balsamicznym i oliwą.
Zdjąć mięso ze szpadek i podawać razem z jarzynami.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.