Adam Chrząstowski

Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu


Przepis z programu Adam na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 7224

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g polędwicy wołowej

100 g plastrów wędzonego boczku

4 cebule

1 łyżka musztardy

1 łyżka słodkiej papryki w proszku

½ łyżki majeranku

sól

pieprz

1 kalarepka

1 papryka zielona

2 łodygi selera naciowego

1 młody burak

2 marchewki

4 łyżki octu balsamicznego

4 łyżki miodu

4 łyżki oliwy z oliwek

1 gałązka rozmarynu

sól pieprz

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę kroję w małe plastry i marynuję w musztardzie, papryce w proszku, majeranku soli i pieprzu. Cebule kroję w plastry. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewam na przemian mięso, boczek i cebulę. Piekę na ruszcie. Warzywa kroję w cząstki i plastry, dodaję sól i pieprz, ocet, miód, oliwę oraz posiekany rozmaryn. Powoli opiekam na ruszcie z każdej strony i podaję do szaszłyków.

powrót

Podobne przepisy

Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tostadas z wołowiną
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Rumuńskie gołąbki z wieprzowiną i wędzoną słoniną
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.