Adam Chrząstowski

Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu


Przepis z programu Adam na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 7309

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g polędwicy wołowej

100 g plastrów wędzonego boczku

4 cebule

1 łyżka musztardy

1 łyżka słodkiej papryki w proszku

½ łyżki majeranku

sól

pieprz

1 kalarepka

1 papryka zielona

2 łodygi selera naciowego

1 młody burak

2 marchewki

4 łyżki octu balsamicznego

4 łyżki miodu

4 łyżki oliwy z oliwek

1 gałązka rozmarynu

sól pieprz

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę kroję w małe plastry i marynuję w musztardzie, papryce w proszku, majeranku soli i pieprzu. Cebule kroję w plastry. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewam na przemian mięso, boczek i cebulę. Piekę na ruszcie. Warzywa kroję w cząstki i plastry, dodaję sól i pieprz, ocet, miód, oliwę oraz posiekany rozmaryn. Powoli opiekam na ruszcie z każdej strony i podaję do szaszłyków.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina calypso
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Faszerowana kapusta z sosem chrzanowym
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Udziec jagnięcy z czosnkiem i musztardą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.