Antony Worrall Thompson

Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szarmula (przepis na szarmulę został podany przy odcinku 1)

kawałek około 300 g tuńczyka (lub jakakolwiek ryba o zwartym

białym mięsie

która się nie rozpadnie przy zdejmowaniu z grilla; można w ten sam sposób przyrządzić krewetki)

gałązki rozmarynu (należy oberwać listki

zostawiając tylko małą „miotełkę” na końcu) lub patyczki do szaszłyków

namoczone przez 15 minut w zimnej wodzie

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę na kawałki, mniej więcej 2 na 2 cm i ponadziewać na gałązki rozmarynu lub na patyczki. Posmarować szarmulą i zostawić na pół godziny do godziny (jednak nie dłużej). Piec na patelni grillowej, dwie minuty z każdej strony.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.