Curtis Stone

Szaszłyczki z krewetek królewskich z serem haloumi, ananasem i miętową salsą


Przepis z programu Surfing po menu (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Szaszłyczki z krewetek królewskich z serem haloumi, ananasem i miętową salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 łodyżek rozmarynu lub patyczki do szaszłyków

 

 

Przygotowanie:


Łodyżki rozmarynu oskubać z listków, pozostawiając na czubku małą kępkę. Namoczyć łodyżki albo bambusowe patyczki przez 30 minut w wodzie, aby się nie paliły podczas grillowania. Upiec papryczki na grillu albo na patelni grillowej, aż się lekko przypalą. Przełożyć do miseczki i szczelnie nakryć folią. Kiedy ostygną, obrać skórkę, wyjąć gniazdka nasienne i pokroić w paski. Wymieszać w miseczce ze skórką i sokiem z limonki, cukrem, olejem, miętą i pomidorem.
Krewetki oraz kawałki ananasa i haloumi ponadziewać na przemian na patyczki, kończąc zawsze krewetką. Piec na ruszcie albo na rozgrzanej patelni grillowej przez 5 – 8 minut, aż krewetki będą upieczone, a ananas i haloumi lekko się przyrumienią. Podawać z salsą.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.