Ainsley Harriot

Szaszłyczki rybne


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

Szaszłyczki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z ryby o zwartym

białym mięsie

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki marynaty. Rybę pokroić na kawałki o boku ok. 2,5-3 cm. Kawałki ryby ponadziewać na patyczki do szaszłyków, uprzednio namoczone na 15 minut w zimnej wodzie lub na metalowe szpikulce. Szaszłyczki posmarować obficie marynatą. Ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec około 8 minut, przewracając. Ryba powinna się dobrze przypiec z każdej strony, zanim zabierzemy się za przewracanie — dzięki temu z łatwością odejdzie od rusztu i się nie rozpadnie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.