Agnieszka Kręglicka

Szarmula


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Szarmula
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 pęczki naci kolendry

1 pęczek naci pietruszki

4 ząbki czosnku

po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej w proszku

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sok z 1 cytryny

oliwa

sól

pieprz

szafran

 

Przygotowanie:

Zmiksować dokładnie wszystkie składniki. Ilość oliwy czyni marynatę bardziej lub mniej płynną.

powrót

Podobne przepisy

Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.