Szampańskie maliny

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Szampańskie maliny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 filiżanki cukru

dość wody

żeby zakryła cukier

1 kg mrożonych malin

laska cynamonu

sok z ½ cytryny

butelka szampana

 

 

Przygotowanie:


Wodę i cukier zagotuj aż powstanie syrop. Dodaj laskę cynamonu, sok z cytryny i szampana. Gotuj około 10 minut. Odstaw i dodaj świeże owoce jagodowe: truskawki, jagody, jeżyny, maliny.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie pieczone w winie marsala
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

aloha

postów: 1

06.02.2011 22:22

CYTUJ

Prosiłabym o wyjaśnienie co z czym zagotować i jakie "pozostałe składniki" trzeba potem dodać, bo przepis jest niejasny.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.