Szampańskie maliny

Szampańskie maliny
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 3 filiżanki cukru
  • dość wody
  • żeby zakryła cukier
  • 1 kg mrożonych malin
  • laska cynamonu
  • sok z ½ cytryny
  • butelka szampana

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wodę i cukier zagotuj aż powstanie syrop. Dodaj laskę cynamonu, sok z cytryny i szampana. Gotuj około 10 minut. Odstaw i dodaj świeże owoce jagodowe: truskawki, jagody, jeżyny, maliny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA