Szampański poncz cytrynowy

Szampański poncz cytrynowy
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 3 cytryny o temperaturze pokojowej
  • ½ szklanki cukru
  • 1 butelka (750 ml) schłodzonego szampana
  • ¾ szklanki dobrej
  • schłodzonej wódki
  • 100 g kandyzowanej skórki cytrynowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cieniutko obrać skórkę z wyszorowanych cytryn, tak, by z każdej uzyskać jedną długą spiralę. Wycisnąć i przecedzić sok z cytryn – potrzeba ¾ szklanki. Rozpuścić cukier w ½ szklanki wody, zagotować na średnim ogniu. Odstawić, wrzucić skórkę z cytryn, wystudzić całkowicie. Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA