James  Martin

Syllabub z kremu cytrynowego i szampana


Przepis z programu Na kolacji u arystokracji (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Syllabub z kremu cytrynowego i szampana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Syllabub

8 herbatników imbirowych

100ml szampana lub wina musującego

285ml śmietany kremówki (48%)

4 łyżki stołowe cukru pudru

8 łyżek stołowych kremu cytrynowego



Dekoracja

2 łyżki stołowe podpieczonych płatków migdałowych

świeże truskawki



Przygotowanie

Pokrusz herbatniki na dno szklanego pucharka i zwilż je połową szampana lub wina musującego. Ubij śmietanę z cukrem, lecz zanim ubijesz do końca, dodaj resztę szampana lub wina musującego i krem cytrynowy; teraz nie ubijaj długo – chodzi o to, żeby krem pozostawił w ubitej śmietanie żółte pasma.

Przełóż mieszaninę do pucharków z herbatnikami i posyp płatkami migdałów i truskawkami.



©James Martin

powrót

Podobne przepisy

Waniliowy pudding z sosem truskawkowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nice z karmelem na kremie waniliowym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.