Świeży ser z ziołami

Świeży ser z ziołami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 250 ml świeżego sera białego lub twarogu
  • 60 ml tłustej śmietany lub crème fraîche
  • 1 łyżka białego wina
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 – 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 posiekana szalotka (niekonieczne)
  • 1 – 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do sera dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz konsystencję jogurtu. Dodaj pozostałe składniki i dopraw solą oraz pieprzem. Jedz łyżeczką albo rozsmaruj na chlebie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA