Świeżonka z sałatką z pomidorów

Świeżonka z sałatką z pomidorów
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szynkę, podgardle i boczek pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
Gdy mięso się przyrumieni a tłuszcz zacznie wytapiać, dodaj pokrojoną w pióra cebulę.
Przypraw papryką, solą i pieprzem.
Następnie dolej wodę i duś na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodaj majeranek.
Pomidory, ogórki, rzodkiewkę pokrój i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą,na wierzch dodaj rukiew wodną. Podawaj ze świeżonką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA