Janella  Purcell

Świeże sajgonki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Świeże sajgonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

marynowany imbir

paczka okrągłego papieru ryżowego

tarty

pozbawiony gniazda nasiennego ogórek

4 pokrojone dymki

2 małe paczki fasolowego makaronu

2 gotowane

pokrojone piersi kurczaka

pokrojone w paski wodorosty nori

tarta marchew

pokrojone awokado

2 filiżanki liści mięty i kolendry

paczka tofu

 

 

Przygotowanie:


Makaron wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i przekładamy na talerz. Płat papieru ryżowego wkładamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy go i układamy na suchej powierzchni. Na papierze układamy wodorosty. Następnie: trochę marchwi, ogórek, kawałek awokado, odrobinę makaronu i dymki. Posypujemy kolendrą i miętą. Nadzienia nie może być za dużo, żeby papier nie pękał.

powrót

Podobne przepisy

Forszmak
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polędwica wołowa na sosie z kurek na ziemniaczanych plackach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.