Janella  Purcell

Świeże sajgonki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Świeże sajgonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

marynowany imbir

paczka okrągłego papieru ryżowego

tarty

pozbawiony gniazda nasiennego ogórek

4 pokrojone dymki

2 małe paczki fasolowego makaronu

2 gotowane

pokrojone piersi kurczaka

pokrojone w paski wodorosty nori

tarta marchew

pokrojone awokado

2 filiżanki liści mięty i kolendry

paczka tofu

 

 

Przygotowanie:


Makaron wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i przekładamy na talerz. Płat papieru ryżowego wkładamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy go i układamy na suchej powierzchni. Na papierze układamy wodorosty. Następnie: trochę marchwi, ogórek, kawałek awokado, odrobinę makaronu i dymki. Posypujemy kolendrą i miętą. Nadzienia nie może być za dużo, żeby papier nie pękał.

powrót

Podobne przepisy

Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.