Jennifer  Paterson

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oczyszczone wątróbki kurczaka

masło

pieprz kajeński

suszone śliwki bez pestek

boczek w plastrach

 

 

Przygotowanie:


Delikatnie uduś wątróbki na maśle, pokrój je potem w cienkie plasterki i przypraw pieprzem kajeńskim. Nadziej śliwki wątróbkami. Rozprostuj plastry boczku płaską częścią noża. Owiń boczkiem każdą śliwkę i zabezpiecz wykałaczką. Piecz, aż boczek będzie kruchy.

powrót

Podobne przepisy

Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.