Sushi nori z prosem i awokado

Sushi nori z prosem i awokado
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować proso w 2 i pół filiżanki wody. Uprażyć ziarna sezamu. Ostudzić i wymieszać z prosem.
Połączyć tahini, imbir i sok z cytryny. Jeśli pasta się warzy, dolać wody.
Ułożyć płaty nori lśniącą stroną do dołu. Rozłożyć na nich proso dociskając je zwilżoną dłonią. Zostawić dwucentymetrowy margines. Proso pokryć tahini i ułożyć kawałki ogórka, awokado oraz dymkę. Zwinąć i pokroić na 6-8 kawałków. Podawać z sosem z tamari i wasabi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA