Tomasz Jakubiak

Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce podany z domowymi nachos


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 5249

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2-4 filety z pstrąga

czerwona cebula

papryczka chili

ząbek czosnku

świeża kolendra

nalewka gruszkowa

sok z połowy cytryny

sól

pieprz

nachos:

2 szklanki mąki kukurydzianej

woda do zagniecenia ciasta

Przygotowanie:

Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Kolendrę posiekaj. Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką. Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby. Całośc dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby ryba się ścieła i składniki przegryzły.
Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj małe, cienkie placuszki. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła. Dopraw je gruboziarnistą solą i płatkami chili. Placki piecz w piekarniku w 200 stopniach.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Gołąbki

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 22:34

CYTUJ

pycha!

zapraszam też na pastę z wędzonej ryby

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.