Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce podany z domowymi nachos

Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Kolendrę posiekaj. Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką. Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby. Całośc dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby ryba się ścieła i składniki przegryzły.
Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj małe, cienkie placuszki. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła. Dopraw je gruboziarnistą solą i płatkami chili. Placki piecz w piekarniku w 200 stopniach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA