Anna Olson

Superburgery


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Superburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg chudej mielonej wołowiny

250 g mielonej wieprzowiny

½ szklanki bułki tartej

1 duże jajko

½ szklanki drobno posiekanej cebuli

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

1 łyżka posiekanego świeżego oregano

2 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów

1 łyżka soli

2 łyżeczki mielonej gorczycy

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 szklanki tartego cheddara

 

8 bułeczek

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj wszystkie składniki poza cheddarem. Podziel mięso na 8 porcji i uformuj z nich kulki. W każdej zrób kciukiem wgłębienie i włóż do niego trochę tartego cheddara. Zasklep wgłębienia tak, żeby ser był w mięsie i spłaszcz każdą mięsną kulę na kształt burgera. Włóż burgery do lodówki przed usmażeniem. Grilluj albo smaż burgery po 5 min. z obu stron. Podawaj w bułkach z dowolnym przybraniem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.05) fagioli all uceletto
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.