Anna Olson

Superburgery


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Superburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg chudej mielonej wołowiny

250 g mielonej wieprzowiny

½ szklanki bułki tartej

1 duże jajko

½ szklanki drobno posiekanej cebuli

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

1 łyżka posiekanego świeżego oregano

2 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów

1 łyżka soli

2 łyżeczki mielonej gorczycy

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 szklanki tartego cheddara

 

8 bułeczek

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj wszystkie składniki poza cheddarem. Podziel mięso na 8 porcji i uformuj z nich kulki. W każdej zrób kciukiem wgłębienie i włóż do niego trochę tartego cheddara. Zasklep wgłębienia tak, żeby ser był w mięsie i spłaszcz każdą mięsną kulę na kształt burgera. Włóż burgery do lodówki przed usmażeniem. Grilluj albo smaż burgery po 5 min. z obu stron. Podawaj w bułkach z dowolnym przybraniem.

powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.