Sum surubi z ryżem basmati

Przepis z programu Kucharze świata (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Sum surubi z ryżem basmati
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 – 25 dag filetu z surubi lub węgorza morskiego

3 szklanki sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Wlewamy sos sojowy do szklanej lub stalowej miski i wkładamy filet z surubi. Przykrywamy folią i wstawiamy na 6 – 8 godzin do lodówki, od czasu do czasu obracając rybę, by równomiernie się marynowała.

powrót

Podobne przepisy

Ryba w sosie cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.