Suflety beignet z sosem czekoladowym

Przepis z programu Figle (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflety beignet z sosem czekoladowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75 g masła

95 g przesianej mąki

3 duże jajka

ubite

50 g drobnego cukru

¾ łyżeczki mielonego cynamonu

1l oleju słonecznikowego

 

 

Przygotowanie:


W małym rondelku podgrzać na małym ogniu śmietanę z kawałkami czekolady, aż czekolada się rozpuści, a sos będzie gładki i aksamitny. Podgrzewać sos stale na bardzo małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

(odc.16)szybki deser z sosem morelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.