Suflety beignet z sosem czekoladowym

Przepis z programu Figle (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflety beignet z sosem czekoladowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75 g masła

95 g przesianej mąki

3 duże jajka

ubite

50 g drobnego cukru

¾ łyżeczki mielonego cynamonu

1l oleju słonecznikowego

 

 

Przygotowanie:


W małym rondelku podgrzać na małym ogniu śmietanę z kawałkami czekolady, aż czekolada się rozpuści, a sos będzie gładki i aksamitny. Podgrzewać sos stale na bardzo małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

Krem z mascarpone
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.