Suflety beignet z sosem czekoladowym

Przepis z programu Figle (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflety beignet z sosem czekoladowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75 g masła

95 g przesianej mąki

3 duże jajka

ubite

50 g drobnego cukru

¾ łyżeczki mielonego cynamonu

1l oleju słonecznikowego

 

 

Przygotowanie:


W małym rondelku podgrzać na małym ogniu śmietanę z kawałkami czekolady, aż czekolada się rozpuści, a sos będzie gładki i aksamitny. Podgrzewać sos stale na bardzo małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.