Agnieszka Kręglicka

Suflet zapiekany na zupie


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet zapiekany na zupie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

100 ml białego wina

80 g tartego parmezanu

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywno. W kąpieli parowej ubić żółtka z winem aż zaczną gęstnieć. Przestudzić ciągle ubijając. Doprawić solą i pieprzem, połączyć delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na gorącą zupę, posypać parmezanem. Zapiekać 5-7 minut w temp 200 stopni C. Z masy można uformować kluseczki i zapiec je na zupie.

powrót

Podobne przepisy

Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.