Suflet zapiekany na zupie

Suflet zapiekany na zupie
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 ml białego wina
  • 80 g tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywno. W kąpieli parowej ubić żółtka z winem aż zaczną gęstnieć. Przestudzić ciągle ubijając. Doprawić solą i pieprzem, połączyć delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na gorącą zupę, posypać parmezanem. Zapiekać 5-7 minut w temp 200 stopni C. Z masy można uformować kluseczki i zapiec je na zupie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA