Brygida Kosel

Suflet z sandacza


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 4120

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag ugotowanego filetu z sandacza

3 jajka

3 dag mąki

10 dag szyjek rakowych

100 ml śmietany

4 dag masła

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Sandacza, żółtka i śmietanę dokładnie zmiksować. Dodać mąkę. Posolić i popieprzyć. Dodać szyjki rakowe i delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Powstałą masę przełożyć do mniejszych, ceramicznych miseczek. Suflety wstawić do kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na 15 minut. Pod żadnym pozorem nie otwierać w tym czasie piekarnika bo suflet opadnie. Podawać natychmiast po wyjęciu z pieca.

powrót

Podobne przepisy

Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.