Curtis Stone

Suflet z langusty


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Suflet z langusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cała langusta

50g masła

do natłuszczenia naczynia

mąka

do oprószenia naczynia

3 łyżki świeżo startego parmezanu

70g mąki

70g masła

500ml mleka

2 liście laurowe

1 łyżka liści kopru włoskiego

grubo pokrojonych

1 ząbek czosnku

5 żółtek

8 białek

szczypta soli

biały pieprz

1 łyżeczka słodkiej papryki

1cytryna

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj langusty aż będą prawie gotowe (ok. 6 minut dla średniej wielkości langusty), odstaw na chwilę, obierz ze skorupki i drobno pokrój mięso. Szczypce zachowaj do dekoracji. Natłuść i oprósz mąką jedno duże naczynie do sufletu lub 8 małych. Podgrzej mleko razem z liściem laurowym, rozgniecionym czosnkiem i skórką z jednej cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże w kurkumie
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.