Curtis Stone

Suflet z langusty


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Suflet z langusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cała langusta

50g masła

do natłuszczenia naczynia

mąka

do oprószenia naczynia

3 łyżki świeżo startego parmezanu

70g mąki

70g masła

500ml mleka

2 liście laurowe

1 łyżka liści kopru włoskiego

grubo pokrojonych

1 ząbek czosnku

5 żółtek

8 białek

szczypta soli

biały pieprz

1 łyżeczka słodkiej papryki

1cytryna

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj langusty aż będą prawie gotowe (ok. 6 minut dla średniej wielkości langusty), odstaw na chwilę, obierz ze skorupki i drobno pokrój mięso. Szczypce zachowaj do dekoracji. Natłuść i oprósz mąką jedno duże naczynie do sufletu lub 8 małych. Podgrzej mleko razem z liściem laurowym, rozgniecionym czosnkiem i skórką z jednej cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Duszone omułki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.