Suflet z czterech serów

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet z czterech serów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

180 g mąki

180 g masła

litr mleka

10 jajek

30 g pokruszonego sera koziego

100 g startego parmezanu

100 g startego gruyera

200 g pokruszonej fety

sól i pieprz

Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wlać mleko i przygotować beszamel. Dodać żółtka, parmezan i gruyer. Następnie dołożyć kozi ser i fetę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy sufletowej i piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 260°C przez 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pasta primavera
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalafiorowe gratin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ziemniaczany
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.