Suflet z czterech serów

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet z czterech serów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

180 g mąki

180 g masła

litr mleka

10 jajek

30 g pokruszonego sera koziego

100 g startego parmezanu

100 g startego gruyera

200 g pokruszonej fety

sól i pieprz

Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wlać mleko i przygotować beszamel. Dodać żółtka, parmezan i gruyer. Następnie dołożyć kozi ser i fetę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy sufletowej i piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 260°C przez 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Minizapiekanki z ziemniaków
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Marchewka z groszkiem cukrowym
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Zapiekanka z podagrycznika
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Kluski z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.