Suflet czekoladowy

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g masła

200 g czekolady gorzkiej

4 jajka

150 g cukru

100 g mąki

20 g masła do smarowania foremek

100 ml likieru jajecznego

200 ml lody waniliowe

truskawki

 

 

Przygotowanie:


Rozpuścić na parze czekoladę. Ciągle mieszając dodać masło i cukier. Wsypać mąkę. Wbić jajka. Foremki do sufletu dokładnie wysmarować roztopionym masłem, a na dno foremki włożyć wycięty z pergaminu krążek. Piec suflet przez 15 minut w temperaturze ok. 180-200 stopni C. Podawać z lodami waniliowymi i truskawkami. Polać likierem jajecznym.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.08)gruszki w winie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ananas z solonymi orzeszkami i lodami kokosowymi
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

monamaj

postów: 1

10.12.2012 10:32

CYTUJ

Robilam juz kilka razy. Pyszny! Nie udalo mi sie tylko zrobic plynnego serca. Zawsze jest ciapka - jakis pomysl jak temu zaradzic?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.