Sucha marynata do mięsa

Sucha marynata do mięsa
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przygotowanie:


Składniki
1 łyżka stołowa prażonych i zmielonych ziaren kminu rzymskiego
1 łyżka stołowa prażonych i zmielonych ziaren kolendry
2 łyżki stołowe suszonych chilli niezbyt ostrych
1 łyżka stołowa ziaren czarnego pieprzu
1 łyżka stołowa ziaren białego pieprzu
2 łyżki stołowe suszonego oregano
1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki
1 łyżeczka soli

Przygotowanie
Wymieszać i zmielić wszystkie składniki. Odstawić na chwilę. Natrzeć mięso i zostawić na całą noc. Smażyć na rozgrzanym grillu po obu stronach, odstawić na chwilę i pokroić w cienkie plasterki. Podawać skropione sokiem z cytryny. Do tego sałatka z dymki, kolendry czerwonej papryki i pomidorów w plasterkach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA